Saturday, 30 January 2010

tenanglah wahai hati

mood swing sgt teruk minggu ni. terlalu banyak bermain di fikiran. kadang2 dirasakan rumit. itu baru di fikiran. belum lagi ditanya perasaan. Tuhan saja yang tahu.

saya masih bersyukur. bersyukur dengan kehadiran orang2 tersayang disekeliling saya. Tuhan menguji, namun jika saya bersyukur dan mampu mengambil hikmah drpd ujian tersebut, sudah tentu saya akan temui penyelesaiannya. hingga malam ini Alhamdulillah, beberapa perkara semakin menunjukkan jalan yg mudah.

terima kasih ibu, terima kasih kakak, terima kasih semua.

teruskan berdoa, teruskan berharap, agar semua kan baik-baik saja.

**esok, saya rehat minda seketika. akan ke terengganu meraikan perkahwinan seorg teman. selamat pergi & pulang insya Allah.

Monday, 25 January 2010

Alhamdulillah, i've found a house to rent this evening located 5minutes drive from office, Taman Mentiga Jaya. the rate is a bit higher compared to all houses at the area tapi mana nk cari lagi?? i am thankful. really am.

insya Allah i'll be moving in this early february right before the wedding leave. so that when we come back here, we have a place for ourselves to live together. our home :)

anyway abg has also found a place in KL just nice for us both. yup we need to rent both in KL & pekan. temporarily i hope. i pray for better things to come in the future. to live together always.

insya Allah.

Monday, 11 January 2010

oh his name & my name!

Alhamdulillah invitation card is ready
and i'm inviting you my dear friends:)


___________________________________________


[Jan 2009: engagement preps]

that girl by my side,
she's going to be the bridesmaid ;)
insya Allah



Tuesday, 5 January 2010

selamat 2010

ia tidak lagi 'bulan 2 tahun depan'..ia adalah 'bulan 2 tahun ni..bulan depan'..have to admit that i'm happy for that fact..and i keep praying things will go as per planned..you pray for me too keh :)

selagi belum tiba hari kejadian..rase byk sgt yg belum setel..risau..takut..

saya masih ragu2 masih terfikir2 masih terfigure2 warna baju 13/2 nanti..baru 3 hari lepas saya tengok baju tu tapi dh confuse warnanye..saya nk cari tudung yg sesuai..penat membayangkan tapi masih confuse..baru saya sedar byk sungguh tone purple..royal purple lah..lilac lah..ape2 lagi lah..smpai saya pon dh terpaksa tell myself to say ok to any purple..saya suka kaler purple dh lame..since uni..

saya tak penah terfikir kombinasi warna yg telah saya pilih..tapi kali pertama saya nmpak baju tu..saya terkelu..hmmm..combination of purple and turquoise..so admire..nmpk cam biru nila pun ade..hmm..aihhhh..nk pilih tudung kaler ape nih?