Tuesday, 25 August 2009

salam ramadhan
&
salam aidilfitri
maaf zahir dan batin


(sekadar berkongsi. sumber tak diketahui)

Ada ketikanya anda perlu bersendirian::


::Pabila mengatakan "maaf", tenunglah matanya.


Apabila kamu berkata "aku cinta padamu", maka tunaikanlah::


::Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari, lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya, "kenapa anda ingin tahu? "


Tersenyumlah ketika menjawab telefon. Pemanggil akan melihatnya daripada suara yang mereka dengar::


:::Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda terseksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini(",).





Monday, 17 August 2009

hi semua,


kadang2 rase cepatnye masa berlalu..kan..

rabu 12 aug saya mula keje balik selepas seminggu cuti H1N1..malam tu jugak la handphone saya rosak..menangis sakan saya malam tu..perasaan itu..Tuhan saja yg tahu..saya harap akan dapat balik handphone tu secepat mungkin..rindu betul..

minggu tu..semua staf ofis sibuk dgn persiapan konvo..maklumlah..dah cuti seminggu..semua kerja tertangguh..tapi Alhamdulillah..Sabtu 15 aug hari tu majlis berjalan lancar..satu pengalaman berharga buat saya..melihat pelajar naik ke pentas menerima habuan masing-masing selepas semusim di IKM..saya bangga..saya sebak..saya syukur..

hujung minggu baru ni jgk..sabtu di petang hari..aman datang..yeay happy! we went for window shopping tapi gagal ketemu yg dihajati di hati..huhu..tak pelah..mungkin lain kali..we then decided to mamam satay for dinner..sekali-sekala makan and borak sama-sama..

hari seterusnya..we both tgk citer Aliens In The Attic..haha..kelakar..if you are in need of laugh..you may try watch this..i recommend you :)

oh itu semua hujung minggu lepas..cepatnye masa berlalu..hidup..kadang2 kita gembira..kadang2 kita hanya mampu berdoa memujuk hati..tapi saya tetap hargai dan ingati hari2 gembira dalam hidup saya..

sukar nk gambarkan perasaan saya ketika ini..saya dah tak jumpa perkataan utk menggambarkannya..perkataan lain di sebalik gembira..entah lah..pening..pening :) sudahnya..setakat inilah entri untuk kali ni..

hanya memerhati..belajar..dan berdoa..agar semua kan baik-baik saja..

Monday, 10 August 2009

(^_^)

Saya cintakan awak ialah
Saya mempunyai perasaan terhadap awak
Sayang, rindu, bahagia
Semua itu perasaan saya terhadap awak
Namun saya sedar
Saya tak boleh lupa
Bahawa cemburu, marah, sakit hati, sedih
Itu semua juga perasaan
Bila saya mempunyai perasaan terhadap awak,
Tak dapat tidak, perasaan itu mungkin terselit juga
Tentulah ada tawa dan tangis
Mungkin ini dimaksudkan dengan kata-kata Inggeris bahawa;
‘I love you so much, and it hurts’
Jadi saya tak mahu putus asa
Itu semua asam garam apabila saya ada perasaan terhadap awak
Sekurang-kurangnya saya tahu
Cinta juga ialah tentang mengawal perasaan
Mengawal rasa sayang
Mengawal rasa sakit
Agar seimbang
Agar waras
Demi satu perjalanan hidup.

Tuesday, 4 August 2009

jane tag adani

1. Bekas kekasih saya adalah:
-

2. Saya sedang mendengar:
OST all about eve

3. Mungkin saya patut:
ke klinik and periksa adakah saya batuk biase2 je

4. Saya suka:
org yang tag saye nih :)

5. Sahabat-sahabat baik saya:
tengah pakai mask kat ofis skang..

6. Saya tak faham:
sikap remaja skarang..to be specific..my students la..i'm still learning..

7. Saya kehilangan:
abah in person..

8. Ramai yang berkata:
tapi tak ramai yang jujur..

9. Makna nama saya:
saya harap ia benar2 bermakna..

10. Cinta itu adalah:
bila saya bgn tidur dan teringat dia..haha..

11. Di suatu tempat, seseorang sedang:
menyayangi saya..

12. Saya akan cuba:
memahami soalan no. 6..

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud
sampai matikah?

14. Telefon bimbit saya:
hadiah harijadi tahun lepas..

15. Bila saya terjaga dari tidur:
saya teringat seseorg..

16. Saya paling meluat apabila:
budak2 menyampuk..

17. Pesta/Parti adalah:
melaghakan..

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah:
anak kucing kot..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
kanak-kanak..

20. Hari ini:
tmpat saya kerja diisytiharkan cuti sminggu..

21. Malam ini saya akan:
naik bas ke kelantan..

22. Esok pula saya akan:
habiskan masa di rumah..

23. Saya betul-betul inginkan:
cek saya tahun lepas tapi xdapat2 lagi..bernilai rm****..huhu..

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini:
mm..jerawat dah kurang..

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan:
Pusat membeli belah..

26. Makanan Barat atau Jepun:
Barat..

27. Bilik yang terang atau gelap:
Depends..

28. Makanan segera adalah:
best bile lapar..wat alas perut kat ofis..

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
tolong la..

30. Siapa yang anda mahu tag?
saya rasa saya xpenah tag sape2 sblm ni secara khusus..this time..saya nk tag cik anggerek..