Tuesday, 20 August 2013

Fun Raya 2013

13 Syawal sudah dan inilah entry raya saya kali ini. Hehe lambat betul :) So, entry ni ringkas2 sudah la ye :)

 
1 Syawal 1434:

Pagi Syawal, kami bersama keluarga sebelah suami dahulu mengikut giliran tahun ni :)

Versi formal


Versi tak formal


Keluarga besar sebelah suami

Lepas beberapa lawatan wajib, kami balik pulak beraya bersama keluarga sebelah saya sebelum Asar gitu. Adik-beradik saya kebanyakan dah kawin, susah lah nk timing jumpa kan. Haha tahun ni we all tak sempat pun betul2 berkumpul lima beradik di hari raya. Mujurlah setiap orang berkesempatan jumpa semua yg lain. Jadi tahun ni takda gambar raya family sebelah saya yg complete :)
 
 
2 Syawal 1434:
 
Jamuan raya untuk keluarga dikelolakan oleh my maksu. We had so much fun that day berkumpul ramai2.
 
Keluarga besar sebelah saya
 
Later at night, the boys ada perlawanan futsal. A few girls including me ikut sekali bagi support. Seronok :)

Futsal raya sepupu sepapat

Team ayam vs Team itik katanya :)

 
3 Syawal 1434:

Raya ketiga semua keluarga bersiap2 utk bertolak ke KL for another big event in KL. Raya ketiga juga penuh makna sbb kami dapat ahli keluarga baru; my nephew :) 

Sedih jugak masa ni sbb most of us dah bergerak ke destinasi and plan masing2 so tak dapat temankan my sister. Alhamdulillah she has a very caring and supportive husband together with her family in law to take care of her. Alhamdulillah we were so lucky that everyone in the family was very understanding and everything went well.

Ajwad bin Roslan

Family members yg lain konvoi ke KL tpi my husband and I hadiri dlu pertunangan our cousin at Besut at 3pm.

Majlis pertunangan F & S :)

Later at 4.30 pm baru la kami bertolak ke KL. Sampai KL around 1.30 am :)


4 Syawal 1343:

Pagi2 lagi kena bangun and get ready for my brother's engagement pulak. Hehe hectic lovely raya indeed :)

Sebelum bertolak ke majlis  





Majlis bermula around 11.30 am and Alhamdulillah everything went well. Adik bongsu ku dah jadi tunangan orang.

Later at night we went for family bowling.



Balik rumah dah around 12am lebih penat tpi best :)

 
5 Syawal 1434:

Everyone mula balik hometown. And we get back to our routine :)




 
Alhamdulillah Syawal yg seronok dan bermakna buat kami. Semoga kita semua dilimpahi kebahagiaan sentiasa insya Allah :)