Wednesday, 11 January 2012

nasi lemak megi sup

mungkin dah lama tak masak heavy breakfast for my husband, so while i was preparing nasi lemak this morning, beliau seraya bertanya:

husband: by buat apa?
wife: nk msk nasi lemak.
husband: hmm, pelik betul la.
wife: ha?

haha. abg gurau je kan kan kan ;)

minggu exam baru2 ni mmg saya jarang masak. samada makan kat luar atau tapau. hehe. now dah cuti kena rajin masak lah kot. kot? ;) apepun, looking back, syukur sgt saya mempunyai suami yg memahami and tolerate. Alhamdulillah so far, he has always been a great husband and friend. insya Allah saya doakan sampai2 bila.

mlm ni nk masak megi sup ok tak? rasanya2 secret recipe dlm sup2 is black paper and air rebusan daging kan?

3 comments:

Liney said...

hehehe... takpe... en. jeme gurau jer tu coz both of u adalah sweet couple... sup megi? tak pernah masak tu... are cuba dulu, then post resepi eh...

asna cute said...

hehe bukan la kak. serbuk sup yg penting. bukan air rebusan daging ;)air rebusan daging tawar jer hehe guna black pepper? wahh macam menarik jer tak penah jumpe lg nie. mesti sedap share resepi ya nanti.

daniadanis said...

hehe..kak liney..dh cuba dh..nnti are post resepi keh..are buat simple je..:)

asna,
akak xpernah letak serbuk sup kalu masak sup hehe..ntahla maybe sbb family pun tak guna serbuk sup..melainkan kalu sup utk cicah ngn roti..best jgk ltk serbuk jd pekat sikit..(pernah makan xpernah buat)..n kalau masak mee/meehun/megi sup/kuah akak suka yg ade daging+black pepper..nti akak post resepi keh :)